Vegyes hidegtál


Sonkatekercs:

20 dkg csirkemell sonka

15 dkg krémsajt

1 evőkanál tejföl

2 evőkanál majonézes torma

csipet só

csipet fekete bors

A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük

Kaszinótojás:

6 főtt tojás

5 dkg vaj

1 teáskanál mustár

1 teáskanál majonéz

20 ml tejföl

késhegynyi só

csipet bors

A tojásokat keményre fözzük, Ha kihült héját leszedjük és hosszában kettévágjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majonézt, tejfölt. A krém ne legyen nagyon puha, amivel megtöltjük a tojásokat. 

Sajttölcsér:

20 dkg sajt

30 dkg túró

2 dkg vaj

1 kávéskanál só

késhegynyi bors

késhegynyi köménymag

1 kis fej lila hagyma

1 dkg fűszerpaprika

Az összetevőkből kőrözöttett készítünk, a szeletelt kerek trapista sajot félbe vágjuk, tölcsért készítünk belőle és megtöltjük a tölcséreket.

A tálat díszíthetjük ízlés szerint salátalevéllel, almával, naranccsal, paradicsommal, uborkával, lilahagymával.

Tálalásig hűtőben tartjuk. Jó étvágyat!

 


Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »