Töltött paprika
Hozzávalók:
3 ek zsír
4 ek liszt
1 tk pirospaprika
só
1 dkis doboz paradicsompüré
fél liter paradicsomital
1 szál zeller zöldje
bors
cukor/ lehet 4:1 ben
A töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús
12 dkg rizs
2 db tojás
1 tk pirospaprika
1 tk őrölt bors
só
10-12 db közepes mérető tv paprika
Elkészítése:
A paprikát kimagozom
A rizsát 2 szeres vízben félig megfözöm. A felaprított hagymát zsíron megdinsztelem, a végén a zúzott fokhagymával pirítom egy kicsit. Egy tálban a darált húst, a hagymát, a langyos rizst, a tojásokat, a fűszereket összekeverem és a kimagozott paprikába töltöm.
Egy nagyobb fazékban a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítek. Félrehúzom és megszórom pirospaprikával, felengedem a paradicsomitallal és a fél liter vízzel, belekeverem a paradicsompürét. Megsózom, borsozom ízlés szerint, beleteszem a zellerlevelet. Forrásig kevergetem, amikor felfort takarékra teszem. Óvatosan beleteszem a töltött paprikákat, ha marad ki töltelék vízes kézzel gombócot formálok belőle és a szószba teszem. Újra felforralom és kb. 50 perc alatt fedő alatt alacsony lángon készre főzöm. 2-3 szor óvatosan megmozgatom, le ne égjen. Érdemes sütőlemezt alá tenni.
Ha megfőtt ízlés szerint cukrozzuk.
Jó étvágyat!
ReceptLapja receptek
ReceptLapja receptek