Töltött paprika


Hozzávalók: 

3 ek zsír

4 ek liszt

1 tk pirospaprika

1 dkis doboz paradicsompüré

fél liter paradicsomital

1 szál zeller zöldje

bors

cukor/ lehet 4:1 ben 

A töltelékhez:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

50 dkg darált hús

12 dkg rizs

2 db tojás

1 tk pirospaprika

1 tk őrölt bors

10-12 db közepes mérető tv paprika

Elkészítése:

A paprikát kimagozom

A rizsát 2 szeres vízben félig megfözöm. A felaprított hagymát zsíron megdinsztelem, a végén a zúzott fokhagymával pirítom egy kicsit. Egy tálban a darált húst, a hagymát, a langyos rizst, a tojásokat, a fűszereket összekeverem és a kimagozott paprikába töltöm. 

Egy nagyobb fazékban a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítek. Félrehúzom és megszórom pirospaprikával, felengedem a paradicsomitallal és a fél liter vízzel, belekeverem a paradicsompürét. Megsózom, borsozom ízlés szerint, beleteszem a zellerlevelet. Forrásig kevergetem, amikor felfort takarékra teszem. Óvatosan beleteszem a töltött paprikákat, ha marad ki töltelék vízes kézzel gombócot formálok belőle és a szószba teszem. Újra felforralom és kb. 50 perc alatt fedő alatt alacsony lángon készre főzöm. 2-3 szor óvatosan megmozgatom, le ne égjen. Érdemes sütőlemezt alá tenni.

Ha megfőtt ízlés szerint cukrozzuk.

Jó étvágyat!

 


Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »