Töltött kenyérhéj


Amikor a gyerkőc csak a kenyér belsejét hajlandó megenni, Te pedig nézel, hogy mit kezdj a kenyérhéjjal.. Meg lehet tölteni.. és már reggelizhetnek/vacsorázhatnak a felnőttek is! 2-4 szelet baconszalonna, de sonka vagy kolbász is kiváló hozzá, 1 szál újhagyma, vagy lilahagyma piros kápia vagy kaliforniai paprika 2-3 csík, 2-4 tojás, 2 evőkanál zsír a sütéshez.
A baconszalonnát, paprikát apró kockára vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A tojást egy kis tálban felverjük, picit megsózzuk. A serpenyőben, amibe egyszerre 2 szelet kenyér elfér, megforrósítunk 1 evőkanál zsírt. Belehelyezzük a héjas kenyeret, a közepére rakjuk az összevágott szalonnát, hagymát és paprikát. Kicsit átmozgatjuk, hogy mindenütt érje az zsír, majd ráteszünk a tojást úgy, hogy a közöket kitöltse. 2-3 perc múlva az egész szeleteket lapáttal megfordítjuk, a másik oldalt is kicsit pirítjuk.

Jó étvágyat! 

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »