Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó
30 dkg gomba /én ezt kihagyom, mert nem szeretem/
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír
1 evőkanál ételízesítő
1 kávéskanál pirospaprika
1 pohár levestészta
2 dl növényi főzőtejszín /Meggle is jó/
1 evőkanál tárkony
1 citrom leve
Elkészítése:
A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, gombát, a zöldborsót , megsózzuk és fedő alatt 10 percig pároljuk.
A húst vékony csíkokra vágjuk és a zöldségekkel tovább pároljuk. Végül megszórjuk őrölt borssal, ételízesítövel, pirospaprikával és a finomliszttel. Állandó keverés mellett megpirítjuk utána felölntjük 2 liter vízzel, megkeverjük és fefforraljuk.
Amikor felforrt, beletesszük a levestésztát. Ha megfőtt a tészta belekeverjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt és felforraljuk.
Jó étvágyat!
ReceptLapja receptek









ReceptLapja receptek








