Tárkonyos csirkeragu leves

Tárkonyos csirkeragu leves


Hozzávalók:

1 csirkemell filé

2 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

30 dkg zöldborsó

30 dkg gomba /én ezt kihagyom, mert nem szeretem/

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál zsír

1 evőkanál ételízesítő

1 kávéskanál pirospaprika

1 pohár levestészta

2 dl növényi főzőtejszín /Meggle is jó/

1 evőkanál tárkony

1 citrom leve

Elkészítése:

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, gombát, a zöldborsót , megsózzuk és fedő alatt 10 percig pároljuk.

A húst vékony csíkokra vágjuk és a zöldségekkel tovább pároljuk. Végül megszórjuk őrölt borssal, ételízesítövel, pirospaprikával és a finomliszttel. Állandó keverés mellett megpirítjuk utána felölntjük 2 liter vízzel, megkeverjük és fefforraljuk.

Amikor felforrt, beletesszük a levestésztát. Ha megfőtt a tészta belekeverjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt és felforraljuk. 

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »