Rakott palacsinta
Hozzávalók a palacsintához:
2 közepes méretű tojás
1 csapott ek kristálycukor
1 csipet só
2,5 dl tej
20 dkg liszt
0,5 dl étolaj
2,5 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
fél dl olaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez:
500 g mascarpone
4 ek porcukor
1 tk vanília kivonat
2 dl habtejszín
egy kisebb üveg Nutella, 400 g-os
a tetejére: jó minőségű kakaópor, vagy csokiforgács/csokireszelék
Elkészítése:
1. A lisztet, sót, cukrot, tojásokat, tejet, egy keverőtálba teszem és csomómentesre keverem. Majd hígítom a palacsinta tésztáját a szódával és az olajjal, simára keverem és megsütöm, kb 20 palacsintát kapok.
2. Ezután a habtejszínt habosra keverem a porcukorral és a vanília kivonattal, majd hozzáadom a mascarponét és simára keverem.
3. Összeállítása: Első palacsintára nutellát kenek, rá palacsinta, ezt a mascarponés krémmel kenem meg, rá újabb palacsinta megkenem nutellával és így tovább míg el nem fogy . Az utolsó palacsinta tetejét megkentem mascarponés krémmel és megszórtam kókuszreszelékkel. Lehet a tetejét megszórni csokidarával, vagy kakaóval is. Tálalásig hűtőben tartandó.
Jó étvágyat!
ReceptLapja receptek
ReceptLapja receptek