Rakott palacsinta


Hozzávalók a palacsintához:

2 közepes méretű tojás

1 csapott ek kristálycukor

1 csipet só

2,5 dl tej

20 dkg liszt

0,5 dl étolaj

2,5 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz

fél dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

500 g mascarpone

4 ek porcukor

1 tk vanília kivonat

2 dl habtejszín

egy kisebb üveg Nutella, 400 g-os 

a tetejére: jó minőségű kakaópor, vagy csokiforgács/csokireszelék

Elkészítése:

1. A lisztet, sót, cukrot, tojásokat, tejet, egy keverőtálba teszem és csomómentesre keverem. Majd hígítom a palacsinta tésztáját a szódával és az olajjal, simára keverem és megsütöm, kb 20 palacsintát kapok.

2. Ezután a habtejszínt  habosra keverem a porcukorral és a vanília kivonattal, majd hozzáadom a mascarponét és simára keverem.

3. Összeállítása: Első palacsintára nutellát kenek, rá palacsinta, ezt a mascarponés krémmel kenem meg, rá újabb palacsinta megkenem nutellával és így tovább míg el nem fogy . Az utolsó palacsinta tetejét megkentem mascarponés krémmel és megszórtam kókuszreszelékkel. Lehet a tetejét megszórni csokidarával, vagy kakaóval is. Tálalásig hűtőben tartandó.

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »