Natúr szelet


Hozzávalók:

 

  • 8 szelet sertéscomb (sertéskaraj)
  • 10 dkg finomliszt
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 2 ek. zsír
  • paradicsompüré
  • bulgur

Elkészítése:

A húst felszeletelem és kiklopfolom.

Egy mély tányérban a lisztet elkeverem a pirospaprikával.

A hússzeleteket sózom és a lisztbe forgatom, majd forró olajban mindkét oldalát zsemleszínűre pirítom.

A sült húsokat egy tányérba szedem. A forró olajba  elkeverek egy kanál paradicsompürét, borsozom, beleteszem a hússzeleteket és annyi vízet öntök rá, hogy ellepje a húst.

Fedő alatt főzöm kb 1 órán át, kis lángon, csak szépen forrjon. A húsról le fog jönni a sült lisztes bunda és jó sűrű szaftos szószt kapunk.

Lehet bulgurral, makarónival, de tört burgonyával is tálalni.

Jó étvágyat!


Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »