Lekváros bukta


Hozzávalók:

fél kg liszt

2 tojássárgája

3 dl tej

6 dkg zsír vagy margarin

5 dkg cukor

csipet só

2 dkg élesztő

25 dkg lekvár a töltéshez /sütő lekvárt szoktam venni/

Elkészítése:

1 dl langyos tejjel, fél dkg cukorral, 2 dkg élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítek. A tojásokat a cukorral elkeverm, hozzáadom a langyos tejet, amiben a sót feloldottam. A liszt közepébe mélyedést készítek és beleöntöm az anyagokat a kovásszal együtt és a felolvasztott rámát. Fakanállal, vagy géppel jól kidolgozom, hogy hólyagos legyen. 

Langyos helyen fél órát kelesztem

Lisztezett deszkára kiborítom, gyengén átgyúrom és kb 1 cm vastagra kinyújtom, 8-10 cm-es négyzetekre vágom, közepébe lekvárt teszek és felcsavarom. Zsírozott tepsibe teszem, tetejét megkenem olvasztott vajjal és újabb fél órát kelesztem

Előmelegített sütőben 180 fokon világosbarnára sütöm. Teteje meghinthető porcukorral. Jó étvágyat!




 

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »