Kókusz és vaníliakrémes torta

Kókusz és vaníliakrémes torta


Hozzávalók:

A tésztához:

6 db tojás

6 ek cukor

1 ek víz

6 ek liszt

1 cs sütőpor

1 ek cukrozatlan kakópor

A kókuszkrémhez:

20 dkg margarin

16 dkg porcukor

16 dkg kókuszreszelék

A vaníliás krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor

3 dl tej

20 dkg margarin

20 dkg porcukor

Elkészítése:

1. A tojások sárgáját 1 ek vízzel és 5 ek cukorral habosra keverjük. A fehérjéket 1 ek cukorral kemény habbá verjük.

2. A sárgájához adjuk a kakaóport, majd felváltva a sütőporos lisztet, és a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

3. Közben megfőzzük a pudingot a tejben, ha kész, ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a pudinghoz adjuk. A kókuszkrémhez szintén habosra keverjük a porcukrot a margarinnal, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

4. A piskótát három felé vágjuk, majd az első lapot megkenjük a kókuszkrémmel. Rátesszük a második lapot, ezt pedig a vaníliás krémmel (ebből tegyünk félre egy kicsit a tetejére és az oldalára) kenjük meg, végül befedjük a harmadik lappal.

5. Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, kókuszreszelékkel megszórjuk, és hűtőszekrénybe tesszük.

Most csak 2 részre tudtam vágni a lapokat, kisebb tortaformában érdemes sütni a piskótát, sütés 180 fokon. 

Jó étvágyat!



Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »