Kókusz és vaníliakrémes torta
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
6 ek cukor
1 ek víz
6 ek liszt
1 cs sütőpor
1 ek cukrozatlan kakópor
A kókuszkrémhez:
20 dkg margarin
16 dkg porcukor
16 dkg kókuszreszelék
A vaníliás krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
Elkészítése:
1. A tojások sárgáját 1 ek vízzel és 5 ek cukorral habosra keverjük. A fehérjéket 1 ek cukorral kemény habbá verjük.
2. A sárgájához adjuk a kakaóport, majd felváltva a sütőporos lisztet, és a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
3. Közben megfőzzük a pudingot a tejben, ha kész, ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a pudinghoz adjuk. A kókuszkrémhez szintén habosra keverjük a porcukrot a margarinnal, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
4. A piskótát három felé vágjuk, majd az első lapot megkenjük a kókuszkrémmel. Rátesszük a második lapot, ezt pedig a vaníliás krémmel (ebből tegyünk félre egy kicsit a tetejére és az oldalára) kenjük meg, végül befedjük a harmadik lappal.
5. Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, kókuszreszelékkel megszórjuk, és hűtőszekrénybe tesszük.
Most csak 2 részre tudtam vágni a lapokat, kisebb tortaformában érdemes sütni a piskótát, sütés 180 fokon.
Jó étvágyat!
ReceptLapja receptek
ReceptLapja receptek