Kenyérlángos
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 kk. cukor
- 1 kk. só
- 1 tojás
- 2 ek. olaj
- 3 ek. tejföl
- 2 közepes szem burgonya héjában főzve
HOZZÁVALÓK A TETEJÉRE:
- 4 dl tejföl
- 20 dkg kockázott szalonna (vagy maradék sonka)
- 2 db kisebb lilahagyma
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
1. Héjában megfőzöm a kruplit. Ha kihült meghámozom és lereszelem.
2. A langyos tejbe kevés cukrot teszek, belemorzsolom az élesztőt, hagyom szépen feljönni a tányérban.
3. A lisztet összekeverem a tészta hozzávalóival és a reszelt burgonyával. Jól összedolgozom és letakarva másfél órát kelesztem.
4. Egy gáztepsi aljába sütőpapírt terítek és a közepére borítom a tésztát. Középről indulva szépen szétterítem úgy, hogy mindenhova egyforma vastagságban jusson belőle.
5. Megkenem a tetejét tejföllel (ebbe akár 1-2 gerezd áttört fokhagymát is belekeverhetünk), megszórom kockázott szalonnával, reszelt sajttal és lilahagymával.
6. 150 fokon kezdem sütni, 15 perc után 180 fokra emelem a hőfokot és készre sütöm.
Jó étvágyat!
ReceptLapja receptek
ReceptLapja receptek