Karfiol popcorn


Hozzávalók:

1 fej karfiol
1-2 evőkanál zsír
1/2 teáskanál fokhagymasó


Így készítsd:

1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra
2. A karfiolt szedd szét nagyon apró rózsákra
3. A zsírt és a fokhagymasót keverd össze egy öblös tálban, borítsd bele a karfiolrózsákat, majd forgasd át, hogy mindegyik darabot rendesen érje a fűszeres zsír.
4. Az így előkészített karfiolt terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben és mehet is a sütőbe! 15-18 perc alatt csoda klassz ropogósra sül!


Ennek a receptnek több továbbfejlesztett változata is létezik, ezeket szintén sokan imádják! Csupán annyit kell tenned, hogy a zsírba, amiben megforgatod a karfiolt, a fokhagyma mellett (vagy helyett) más fűszereket is tegyél.
Pl. Currys-paprikás-korianderes,
Fokhagymás-kakukkfüves.

Jó étvágyat!

Fotó: pixabay

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »