Karfiol leves


Hozzávalók:

1 fej karfiol

3 db sárgarépa

1 db fehérrépa

olaj/ vagy zsír én utóbbival főzök mindent

1 tk pirospaprika

1.2 l víz vagy zöldség alaplé

bors

1 ek liszt

2 dl tejföl

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedem, a zöldségeket meghámozom és apró kockákra vágom. 

A zöldségeket forró zsíron kicsit megpárolom. A tűzről lehúzva hozzákevem a pirospaprikát, felöntöm vízzel, sóval, borssal fűszerezem, majd beleteszem a karfiolrózsákat.

Amikor megpuhultak a zöldségek, a levest behabarom a liszttel elkevert tejföllel, 1 perc alatt újra felforralom. 5 percig főzöm , megszórom petrezselyemzölddel és tálalható.

Jó étvágyat!


Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »