Húsleves


Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeaprólék
  • fekete bors /őrölt/
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg kelkáposzta
  • fej vöröshagyma
  • gerezd fokhagyma
  • 1db zöldpaprika
  • 1db paradicsom
  • petrezselyem
  • 25 dkg levestészta

Elkészítése:

A megtisztított, darabolt húst megmosom és annyi vízben ami ellepi felforralom, míg habot enged. Kiszedem a vízből leöblítem és kb.7 literes fazékba teszem. . Felengedem 3-3,5 liter hideg vízzel, megsózom, lassan felforralom, és ha keletkezik még habja kis fémszűrővel leszedem.

Belerakom a megmosott zöldségeket, a borsot, a sárga- és fehérrépát hasábokra, a karalábét és zellert nagyobb cikkekre vágtam, a kelkáposztát egészben hagytam, a vöröshagymának csak a külső barna héját vettem le és bevágtam, a fokhagymagerezdeket, zöldpaprikát, paradicsomot egészben, a petrezselyem- és zellerzöldet csokorba kötve tettem a levesbe. Gyöngyöző, nagyon lassú forralással főzöm kb. 3,5-4 órán át. 

Egy kicsit hagyom ülepedni, majd leszűröm a levét. 

A levestésztát bő, sós vízben kifőzöm, leszűröm, és kb. 1 evőkanál levesről leszedett zsiradékkal összeforgatom.

Tálalásnál a tányérokba helyezek a főtt tésztából, húsdarabokat, zöldséget teszünk bele és rámerjük a forró levest. További őrölt borsot és csípős paprikát kínálok hozzá.

Jó étvágyat!


Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »