Húsleves
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeaprólék
- fekete bors /őrölt/
- só
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 10 dkg zellergumó
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1db zöldpaprika
- 1db paradicsom
- petrezselyem
- 25 dkg levestészta
Elkészítése:
A megtisztított, darabolt húst megmosom és annyi vízben ami ellepi felforralom, míg habot enged. Kiszedem a vízből leöblítem és kb.7 literes fazékba teszem. . Felengedem 3-3,5 liter hideg vízzel, megsózom, lassan felforralom, és ha keletkezik még habja kis fémszűrővel leszedem.
Belerakom a megmosott zöldségeket, a borsot, a sárga- és fehérrépát hasábokra, a karalábét és zellert nagyobb cikkekre vágtam, a kelkáposztát egészben hagytam, a vöröshagymának csak a külső barna héját vettem le és bevágtam, a fokhagymagerezdeket, zöldpaprikát, paradicsomot egészben, a petrezselyem- és zellerzöldet csokorba kötve tettem a levesbe. Gyöngyöző, nagyon lassú forralással főzöm kb. 3,5-4 órán át.
Egy kicsit hagyom ülepedni, majd leszűröm a levét.
A levestésztát bő, sós vízben kifőzöm, leszűröm, és kb. 1 evőkanál levesről leszedett zsiradékkal összeforgatom.
Tálalásnál a tányérokba helyezek a főtt tésztából, húsdarabokat, zöldséget teszünk bele és rámerjük a forró levest. További őrölt borsot és csípős paprikát kínálok hozzá.
Jó étvágyat!
ReceptLapja receptek
ReceptLapja receptek