Hagyományos fasírt recept
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús /comb/
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db tojás
3 db szikkadt zsemle
só
örölt feketebors
2 tk pirospaprika
zsemlemorzsa
zsír a sütéshez
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágom és zsíron megdinsztelem. A zsemlét vízben megáztatom és alaposan kifacsarom. A húshoz hozzáadom a kifacsart zsemlét, a megpiratott hagymát, az átnyomott fokhagymát, és a tojásokat. Fűszerezem sóval, borssal és pirospaprikával. Jól átgyúrom és vízes kézzel gombócokat formálok belőle. A gombócokat zsemlemorzsában megforgatom, így lesz ropogós a külseje.
A zsírt felmelegítem,ne legyen túl forró, és a zsemlemorzsába forgatott gombócokat kisütöm.
Köretnek lehet krumplipürét vagy petrezselymes burgonyár készíteni, de finom tejfölös hagymás mártogatóssal is.
Jó étvágyat!
ReceptLapja receptek
ReceptLapja receptek