Hagyományos fasírt recept

Hagyományos fasírt recept


Hozzávalók:

40 dkg darált sertéshús /comb/

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 db tojás

3 db szikkadt zsemle

örölt feketebors

2 tk pirospaprika

zsemlemorzsa

zsír a sütéshez

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra vágom és zsíron megdinsztelem. A zsemlét vízben megáztatom és alaposan kifacsarom. A húshoz hozzáadom a kifacsart zsemlét, a megpiratott hagymát, az átnyomott fokhagymát, és a tojásokat. Fűszerezem sóval, borssal és pirospaprikával. Jól átgyúrom és vízes kézzel gombócokat formálok belőle. A gombócokat zsemlemorzsában megforgatom, így lesz ropogós a külseje.

A zsírt felmelegítem,ne legyen túl forró, és a zsemlemorzsába forgatott gombócokat kisütöm.

Köretnek lehet krumplipürét vagy petrezselymes burgonyár készíteni, de finom tejfölös hagymás mártogatóssal is.

Jó étvágyat!

 

 

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »