Gulyásleves


Hozzávalók:

 

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 közepes db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 szál petrezselyem
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db közepes burgonya
  • zöldborsó/ ízlés szerint
  • 2 ek fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • 1 kávéskanál csípős paprikakrém/ erős pista/

Elkészítése:

  1. A hagymát és a zöldségeket megtisztítom. A hagymát, a paradicsomot és a paprikátapró kockára, a zöldségeket pedig karikára vágom.
  2. A húsról levágom a nagyobb zsírréteget, majd kockára vágom.
  3. A hagymát megdinsztelem a zsíron, majd ráteszem a paprikát, paradicsomot.
  4. Megszórom ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, erőspistával, jól összekeverem, és beleteszem a kockára vágott húst. Kb. 15 percig fedő alatt párolom.
  5. Ezután hozzáteszem a zöldségeket (a burgonyát nem), így is pirítom egy kicsit, aztán felöntöm 2,5-3 l vízzel.
  6. Kis lángon főzöm, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beleteszem a burgonyát, és készre főzöm.

Galuskával, csipetkével vagy bármilyen levestésztával tálalhatjuk.

Jó étvágyat!


Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »