Fejtettbab-leves


Hozzávalók:

50 dkg fejtett bab/ fagyasztott is lehet

3 liter víz

1 fej vöröshagyma

3 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

negyed zeller

1 paradicsom

3 gerezd fokhagyma

só, bors, házi ételízesítő, házi paprikakrém, babérlevél

Rántáshoz: 

1 kanál zsír, 2 kanál liszt, 1 mk örölt pirospaprika

 Elkészítése:

A meghámozott és felszeletelt zöldségeket, babot, füstölt húst odateszem a vízbe főni, hozzáadom a fűszereket, az apróra vágott hagymát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát, babérlevelet.

A felhevített zsírban aranybarna rántást készítek, ebbe is szoktam tenni fokhagymát apróra vágva, a tűzről levéve, belekeverem a pirospaprikát, majd besűrítem vele a levest. 

Tipp: ha a rántás hozzáadása előtt egy kevés hideg vizet öntünk a levesbe, akkor picit eláll a fővése és nem fog összecsomósodni a liszt. 

Jó étvágyat!


 

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »