Fejtettbab-leves
Hozzávalók:
50 dkg fejtett bab/ fagyasztott is lehet
3 liter víz
1 fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
negyed zeller
1 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
só, bors, házi ételízesítő, házi paprikakrém, babérlevél
Rántáshoz:
1 kanál zsír, 2 kanál liszt, 1 mk örölt pirospaprika
Elkészítése:
A meghámozott és felszeletelt zöldségeket, babot, füstölt húst odateszem a vízbe főni, hozzáadom a fűszereket, az apróra vágott hagymát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát, babérlevelet.
A felhevített zsírban aranybarna rántást készítek, ebbe is szoktam tenni fokhagymát apróra vágva, a tűzről levéve, belekeverem a pirospaprikát, majd besűrítem vele a levest.
Tipp: ha a rántás hozzáadása előtt egy kevés hideg vizet öntünk a levesbe, akkor picit eláll a fővése és nem fog összecsomósodni a liszt.
Jó étvágyat!
ReceptLapja receptek
ReceptLapja receptek