Egyszerű zöldbableves

Egyszerű zöldbableves


Hozzávalók:

  • 70 dkg vajbab
  • só ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg finomliszt
  • 3 ek zsír vagy napraforgó olaj
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1.5 l víz (kb.)

Elkészítése:
Ha friss zöldbabból készíted, akkor jól megmosod, végeit levágod és kb. 2-3 cm-es darabokra vágod. Annyi vízzel teszed fel főni, ami egy újnyira ellepi a babot. Fele fokhagymát bele aprítom és majdnem puhára főzöm. Most én csigatésztát főztem bele, a tésztával puhára főztem.

Rántást készítek a zsíradékból és a lisztből, az apróra zúzott fokhagymából, a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát és felengedem egy kis vízzel és simára keverem. Kolbászkarikákat tettem bele és átforraltam a rántással. 

Lehet tejfölösen is elkészíteni, akkor a rántásba keverem a tejfölt és úgy forralom át a levest.

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »