Diós kosárka


Hozzávalók 2x24 db-hoz:

fél kg liszt

5 db tojás

25 dkg margarin

10 dkg porcukor

4 kanál tej

1 db sütőpor

Töltelék:

30 dkg dió

30 dkg porcukor

5 tojás fehérje

Elkészítése:

A lisztet összedolgozom a margarinnal, a tojás sárgájával, porcukorral, tejjel és a sütőporral. A jól kidolgozott tésztát 48 egyforma gombócra osztom és a sütőformákat kibélelem vele, mindegyik közepébe kis kanál lekvárt teszek.

A tojásfehérjét felverem habnak, lehet bele tenni rumaromát, és óvatosan belekeverem a cukorral elkevert diót. Szétosztom az elkészült krémet a kosarakban. 

Sütése előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »