Csirkepörkölt bulgurral salátaágyon
Hozzávalók:
2 kanál zsír
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál só
őrölt bors
1 ek pirosparika
100 ml víz
50 dkg csirkemell filé
1 paradicsom
fél tv paprika
1 db babérlevél
Elkészítése:
A csirkemell filét megmosom, csíkokra vágom. A vöröshagymát apró kockára vágom, zsíron megdisztelem, beleteszem az áttört fokhagymát, paradicsomot, paprikát, és egy kicsit tovább pirítom. Aztán lehúzom a tűzről és sózom, borsozom ízlés szerint, belekeverem a csirkemellett, babérlevelet és felöntöm vízzel. Fedő alatt puhára főzöm. Ha a hús puha és még nem sült le, akkor leveszem a fedőt és úgy pirítom. Keverhető bele tejföl is a végén. A kész pörköltet sokoldalúan fel lehet használni, tésztával, nokedlivel, vagy bármilyen főzelékkel tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
ReceptLapja receptek
ReceptLapja receptek