Csirkepörkölt bulgurral salátaágyon

Csirkepörkölt bulgurral salátaágyon


Hozzávalók:

2 kanál zsír

2 közepes fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 csapott mokkáskanál só

őrölt bors

1 ek pirosparika

100 ml víz

50 dkg csirkemell filé

1 paradicsom 

fél tv paprika

1 db babérlevél

Elkészítése:

A csirkemell filét megmosom, csíkokra vágom. A vöröshagymát apró kockára vágom, zsíron megdisztelem, beleteszem az áttört fokhagymát, paradicsomot, paprikát, és egy kicsit tovább pirítom. Aztán lehúzom a tűzről és sózom, borsozom ízlés szerint, belekeverem a csirkemellett, babérlevelet és felöntöm vízzel. Fedő alatt puhára főzöm. Ha a hús puha és még nem sült le, akkor leveszem a fedőt és úgy pirítom. Keverhető bele tejföl is a végén. A kész pörköltet sokoldalúan fel lehet használni, tésztával, nokedlivel, vagy bármilyen főzelékkel tálalhatjuk.

Jó étvágyat!





Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »