Cseresznyés pite


Hozzávalók:

30 dkg liszt

15 dkg margarin

1/2 csomag sütőpor

1 tojás sárgája

10 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

2 dl tejföl

Elkészítése:

Az alapanyagokat tejföllel jól összedogozzuk hogy könnyű tészta legyen. Kettévesszük a tészták, az egyiket kizsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk. A lapot vékonyan megszórom zsemlemorzsával, és ráteszem a csresznyét. Cukorral megszórom. Rányujtom a másik lapt, villával megszúrkálom a tészta tetejét és felvert tojással megkenem.

A töltelék lehet meggy, vagy túró csokimázzal a tetején.

Nagyobb tepsi méretnél érdemes másfél adag tésztát készíteni.

180 fokos sütöben kb. 30 perc alatt megsül. Kihülve szeletem. 

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »