Almás-fahéjas maffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
25 dkg savanykás alma
1 ek citromlé
20 dkg liszt
17,5 dkg cukor
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
2 tk őrölt fahéj
1/4 tk só
2 tojás
15 dkg puha vaj
7 ek tej
1 ek porcukor
Elkészítése:
1.Az almákat megmosom, meghámozom, négyfelé vágom, kiszedem a magházakat és kis darabokra vágom, meglocsolom a citromlével.
2. A sütőt 180 fokra előmelegítem, légkeverésesnél 160 fokra. Kizsírozom a maffin sütöt és hűtöbe teszem. sütőpapír is jó zsírozás helyett. A lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót egy tálban elkeverem.
3. A tojásokat felverem, hozzáadom a vajat, alaposan kikeverem. Hozzákeverem a tejet, a lisztes keveréket és az almadarabokat.
4. A tésztát a forma mélyedéseiben elosztom és kb. 25 percig sütöm. Ha megsült 5 percig pihentetem majd kiveszem a formákból, megszórom porcukorral.
Jó étvágyat!
ReceptLapja receptek
ReceptLapja receptek