Almás-fahéjas maffin


Hozzávalók 12 darabhoz:

25 dkg savanykás alma

1 ek citromlé

20 dkg liszt

17,5 dkg cukor

1 tk sütőpor

1/2 tk szódabikarbóna

2 tk őrölt fahéj

1/4 tk só

2 tojás

15 dkg puha vaj

7 ek tej

1 ek porcukor

Elkészítése:

1.Az almákat megmosom, meghámozom, négyfelé vágom, kiszedem a magházakat és kis darabokra vágom, meglocsolom a citromlével.

2. A sütőt 180 fokra előmelegítem, légkeverésesnél 160 fokra. Kizsírozom a maffin sütöt és hűtöbe teszem. sütőpapír is jó zsírozás helyett. A lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót egy tálban elkeverem.

3. A tojásokat felverem, hozzáadom a vajat, alaposan kikeverem. Hozzákeverem a tejet, a lisztes keveréket és az almadarabokat.

4. A tésztát a forma mélyedéseiben elosztom és kb. 25 percig sütöm. Ha megsült 5 percig pihentetem majd kiveszem a formákból, megszórom porcukorral. 

Jó étvágyat!


Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »