Édesburgonya sült kolbásszal

Édesburgonya sült kolbásszal


Hozzávalók:

2 db édesburgonya/baláta/

rozmaring

2 db lilahagyma

3 gerezd fokhagyma

bors

oliva olaj

sütnivaló kolbász

Elkészítése:

Az édesburgonyát meghámozom és felkockázom. Egy sütőlábasba teszem, összekeverem a sóval, borssal, oliva olajjal, borssal. Hozzá keverem a feldarabolt lilahagymát és a fokhagya gerezdeket. 

Légkeveréses sütőben 180 fokon kb 50 percet sütöm. Az első 30 percben kétszer óvatosan megkeverem.

A sütnivaló kolbászt kés hegyéval óvatosan megszúrom két helyen. A tepsibe kevés vízet öntök és 180 fokon megsütöm, kb 50 perc. Egyszer félidőben megfordítom. 

Lehet külön rácson egyszerre sütni a kettőt. 

Jó étvágyat!


Tetszett a cikk?

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptLapja receptek

További receptek »