Édesburgonya püré
Hozzávalók:
80 dkg édesburgonya
5 dkg vaj
só
bors
Elkészítése:
A megpucolt, megmosott édesburgonyát apró kockákra vágom. Annyi hideg vízben, ami éppen ellepi puhára főzöm.
A puhára főtt burgonyáról leszűröm a vizet, hozzáadom a vajat, sót, borsot ízlés szerint és botmixerrel pépesítem.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk?
ReceptLapja receptek
Teknősbéka torta
Édességek, Torták
Nagyon mutatós és finom, gyerekek szülinapjára is ajánlom elkészíteni
Baconbe tekert csirkemáj
Főételek, Sültek
Akkor lesz igazán finom, ha kívül ropog, belül pedig finom puha
Töltött paprika
Főételek, Egytálételek
Régi kedvenc, eteti magát olyan finom
Cukkini fasírt
Hasznos, Tippek, ötletek
A cukkinifasírt akár önmagában egy kis mártogatóssal, nagyszerű scnack lehet
Egyszerű zöldbableves
Előételek, levesek, Levesek
Én így szeretem legjobban
Gulyásleves
Előételek, levesek, Levesek
A gulyásleves hungarikum, amiből rengeteg féle változat létezik
Linzer karika sárgabarack lekvárral
Édességek, Aprósütemények
A linzerkarika Ausztria egyik legismertebb karácsonyi süteménye
Csirkepörkölt bulgurral salátaágyon
Főételek, Pörköltek
Egy igazi klasszikus recept, igazi házi kedvenc kicsiknek, nagyoknak
Szilvás gombóc
Főételek, Egytálételek
Ha egy kis édességre vágyom
ReceptLapja receptek
Teknősbéka torta
Édességek, Torták
Nagyon mutatós és finom, gyerekek szülinapjára is ajánlom elkészíteni
Cseresznyés pite
Édességek, Piték, rétesek
Anyukám receptje alapján
Cukkini kirántva
Főételek, Sültek
Fogyasztható rizzsel, tartármártással, de ízlés szerint mártogatóssal is
Hagyományos fasírt recept
Főételek, Sültek
A fasírt a magyar konyha egyik remekműve
Egyszerű zöldbableves
Előételek, levesek, Levesek
Én így szeretem legjobban
Natúr szelet
Főételek, Egytálételek
Egyszerűen, kevés hozzávalóból készül, nagy kedvenc
Lábtörlő recept
Tésztafelék, Kenyerek, lepények
Kelttészta virslivel, ízlés szerint fogyasztható ketchuppal, fokhagymás majonézzel, mustárral.
Kenyérlángos
Tésztafelék, Pizzák
Van, aki töki pomposként vagy langallóként ismeri
Sült csirkecomb
Főételek, Sültek
A bőre ropogós, de a húsa puha marad